Student in Oëkraine ontwikkeld een mijndetecterende drone

Gepubliceerd op 21 september 2022 om 08:47

Igor Klymenko

Een drone die landmijnen detecteert, levert de 17-jarige Oekraïense scholier Igor Klymenko een prijs van 100.000 dollar op. Hij werkte al langer aan zijn uitvinding, maar verfijnde het apparaat de afgelopen maanden in een schuilkelder.

Aan het begin van de oorlog ging de student uit Kiev op het Oekraïense platteland wonen, om zijn middelbare school af te maken. Daar werkte hij in een schuilkelder verder aan zijn drone. Hij was al een paar jaar bezig met de uitvinding.

Nog niet tevreden

Klymenko is nog niet tevreden. Hij werkt nu verder aan een verbeterde drone die bijvoorbeeld een vindplek met verf kan markeren. Ook probeert hij met behulp van kunstmatige intelligentie het type landmijn vast te stellen zodat het explosief veilig onschadelijk kan worden gemaakt. Prototypes Voor de zogeheten Global Student Prize 2022 kwamen meer dan 7000 scholieren en studenten van 16 jaar en ouder uit 150 landen in aanmerking. Klymenko deed met zijn zogenoemde Quadcopter Mines Detector eerder al mee aan competities en won ook al prijzen voor de drone, die in zijn vaderland is gepatenteerd. Hij had eerder prototypes ontwikkeld met financiële hulp van een Finse maatschappelijke organisatie.

Bron: RTLNIEUWS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.